Plaiul Fagului – Drumetii si prepararea ciorbei

Plaiul Fagului - Drumetii si prepararea ciorbei

Petreceți ziua în sânul naturii, la rezervația Plaiul Fagului. După o drumeție pe cărările rezervației ghidate de pădurar, echipele vor participa la pregătirea ciorbei din pește la ceaun. Iar ingridientele de care vor avea nevoie participanții le vor găsi ascunse în preajmă. Ziua se va finisa cu degustarea ciorbei pregătite de participanți și alegerea celui mai bun bucătar.

Itinerar

  • Transfer din Chisinau la Rezervatia Plaiul Fagului
  • Drumetie in Rezervaţia „Plaiul Fagului”
    Rezervatia este un obiect natural peisagistic pitoresc, un tezaur preţios al Naturii Moldovei. Teritoriul Rezervaţiei este parţial accesibil pentru turismul ecologic. Participantii vor realiza drumetie de cca 4 km prin padurile din Plaiul Fagului urmand padurarul prin cele mai frumoase locuri a rezervatiei.
  • Pranz la Casa Padurarului
  • Descoperirea comorilor. Pregatirea ciorbei de peste pe echipe
    Participantii vor fi impartiti in mini-grupuri: unii vor cauta comorile (ingridiente pentru ciorba), altii vor aduna lemne pentru foc. Echipele care vor merge in cautarea ingridientelor, vor fi echipate cu harta zonei si punctele obiective de cautare. In aceste zone vor fi raspandite toate produsele necesare pentru o ciorba: peste praspat, rosii , ardei grasi , ceapa, morcovi , leustean , patrunjel , sare , piper , lamiae, lemne, chibrite, etc. In acest timp, echipele responsabile pentru organizarea focului vor aduna lemne si vor pregati focul pentru ciorba din peste. Odata ce prima echipa va reveni cu toate ingridientele, toti vor incepe prepararea ciorbei. In final va fi premiata echipa cu cea mai gustoasa si rapida ciorba din peste.
  • Transfer din Plaiul Fagului in Chisinau
Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment