Delicii din Transnistria

Delicii din Transnistria

Regiunea din stânga Nistrului vă va uimi prin contrastele sale dintre traditii cunoscute din perioada sovetica si tehnologii si companii standardelor europene. Ziua va incepe în orașul Dumbasari, la faimoasa fabrică de vinuri si licuare – Buket Moldavii, unde veti degusta legendarele vinuri aromatizate – vermouth. Apoi veți avea prânzul în restaurantul din Tiraspol cu bucătărie ucraineană. Iar veți finisa ziua la una din cele mai mari ferme de sturioni din Europa, unde se produce caviarul. Iar in final veți degusta 2 tipuri de caviar cu pahar de vin spumant brut.

Durata: 10 ore

Itinerar

 • Transfer din Chisinau la Dubasari
 • Vizita si degustare la vinaria Buket Moldavii
  Aceasta companie este una legendara in vinificatia Moldovei. De mai bine 60 de ani, compania a păstrat secretele pregătirii celor mai bune băuturi, transmise de maeștri din generație în generație. Vermout, vinuri aromate, lichioruri, balsamuri, băuturi spirtoase, rachiu și divine, realizate conform rețetei originale sunt si acum apreciate.
 • Transfer din Dubasari la Tiraspol
 • Pranz in Restaurantul Kumaniok
  Acest restaurant nu este doar un loc pentru a savura bucate, el a devenit o adevarat locatie turistica, datorita anturajului rustic si bucatelor specifice locului: borș roșu cu pampuște și colțunași cu brânză
 • Tur panoramic in Tiraspol
  Tiraspolul își are începuturile ca urmare a „ukazului” Ecaterinei a II, care hotărăște să întărească linia „nistreană de fortificații”, din cauza deselor confruntări cu Imperiul Otoman. Orașul a cunoscut de-a lungul istoriei diverse administrații – țaristă, bolșevică, românească și sovietică, ceea ce și-a lăsat amprenta asupra aspectului estetic al urbei. Principalele atracții: Casa Sovietelor, Teatrul Dramatic și Comedie, complexul sportiv „Șerif”, Catedrala Nașterea Domnului ș.a.
 • Excursie la cea mai mare crescătorie de sturioni din Europa – „Aquatir”
  La intrarea în orașul Tiraspol se găsește o adevărată comoară – cea mai mare crescătorie de sturioni din Europa. Complexul și-a concentrat activitatea pe creșterea sturionilor, pentru dobândirea celui mai delicat aliment – caviarul. Sturionii crescuți aici pot atinge dimensiunile unui om. Fabrica este dotată cu tehnologii moderne europene și japoneze. În timpul excursiei vizitatorii vor cunoaște evoluția procesului tehnologic pentru obținerea caviarului.
 • Transfer din Tiraspol la Chisinau
Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment