Lalova – Traditii gastronomice si culturale

Lalova - Traditii gastronomice si culturale

Aceasta zi va fi plina de traditii si experiente gastronomice, care le veti tine in memorie inca mult timp. Veti descoperi traditiile stravechi de confectionare a unui covor cu adevarat moldovenesc, veti invata a pregati cele mai mici sarmalute in satul Lalova si veti gusta vinurile si tariile din beciul pur moldovenesc.

Itinerar

 • Transfer din Chisinau la Clisova Noua
 • Excursie si master class de confectionare a covorului traditional la Complexul “Arta Rustica”
  Covoarele de perete țesute în Republica Moldova, așa numitele scoarțe moldovenești, au fost înscrise în patrimoniul cultural imaterial al umanității UNESCO. Astfel, participantii vor avea ocazia sa participe la procesul de confectionare a unui covor de acest gen si vor pleca cu un suvenir confectionat de sinestatator.
 • Transfer din Clisova Noua la Lalova
 • Master class de sarmale la pensiunea Hanul lui Hanganu
  La satul Lalova sarmalele au devenit ca o carte de vizita, deoarece aici se fac cele mai mici sarmale. Dupa un masterclass de pregatire a sarmalelor, participatii vor fi impartiti in grupuri mici, si vor pregati cate o ulcica de sarmale, fiecare grup. Grupul cu cele mai mici sarmale pregatite va fi castigator si va primi un premiu. Fiecare participant va primi cate un set din sort si boneta personalizata (ex. cu logo companiei)
 • Pranz la Hanul lui Hanganu
  Sarmalute pitice, legume de sezon, biscuiti numai scosi din cuptor si niste vin de casa. Toate acestea savurate la terasa cu priveleste spre Nistru.
 • Degustare in beci
  Beciul familiei Hanganu este amenajat in stil traditional si gazduieste pe linga vinul rosu si alb, o colectie impresionanta din peste 20 tipuri de tuica in fructe. Toate sunt produse dupa o reteta tinuta in secret, iar pe linga buna dispozitie ofera si efecte curative. Atmosfera calda, mirosul de stejar si un pahar de vorba buna se vor transfroma mai tarziu in amintiri placute.
 • Timp liber pentru plimbare prin sat, de-a lungul riului Nistru,
 • Transfer din Lalova la Chisinau
Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment